About

Over ons. Over Origin Trips.

Over reizen. Over mensen. Over thee en koffie.

Thee en koffie. Jouw droom.
Heb je altijd al de groene theestruiken op de heuvels van Darjeeling willen zien? Koffiebessen plukken onder de warme zon van Afrika? Je onderdompelen in de Chinese theecultuur? Leren van de boer, dagen lang proeven en les krijgen in gerenommeerde instituten?

Reis mee en ontdek de wereld van koffie en thee. Origin Trips maakt onvergetelijke reizen met unieke belevingen voor jou.

Daar doen we het voor.
Onze interesse in koffie en thee brengt ons werkelijk overal. Soms reizen we door het hypermoderne Japan, dan weer verblijven we in de jungle van Yunnan. We rijden zelf door Panama of worden vervoerd achterin de laadbak van een pickup-truck in het prachtige Malawi.

De ene keer overnachten we in eenvoudige accommodatie of bij lokale mensen thuis, de andere keer baden we in luxe in een weelderig koloniaal landhuis. Maar waar we ook zijn, we ontmoeten er bijzondere mensen die hun kennis en cultuur met ons willen delen en die we nooit meer zullen vergeten. We beleven avonturen die ons altijd bij zullen blijven en we brengen meer kennis mee naar huis dan we ooit kunnen onthouden.

Daar doe ik het voor. Voor al die kennis in mijn hoofd en die ontmoetingen in mijn hart. En daarom nodig ik je uit om het zelf mee te maken en de reis te maken waar je altijd van hebt gedroomd.

– Deirdre
Oprichter Origin Trips

Met wie werken we zoal?
Mooie dingen maken doe je niet alleen. Dromen uit laten komen, onvergetelijke ontmoetingen organiseren en alles op alles zetten om zoveel mogelijk kennis en beleving te vinden: dat doe je samen.

Daarom werken we samen met betrouwbare en leuke partners om jou dichterbij je allerbeste koffie- of thee ervaring te brengen. Hier in Nederland zijn we trots op onze partner de International Tea & Coffee Academy, hét kennis- en trainingsinstituut op het gebied van koffie en thee. Op de plaats van bestemming werken we het liefst met één koffie- of theefamilie die ons ter plekke aan betrouwbare contacten helpt: zo groeit ons netwerk iedere dag met mooie, wijze, ervaren en betrouwbare kleine en grote partners. Een netwerk dat bestaat uit kleine boeren, grootgrondbezitters, fabrieksmanagers, onderzoeksinstituten, veilingen, groothandels, plukkers, tasters, docenten in de landbouw, docenten aan de universiteit, ceremonie begeleiders, branders, koks, en heel veel meer.

Hoe het allemaal begon
In 2004 en 2007 woonde ik met man en dochter korte tijd in Thailand. Terwijl onze dochter overdag naar school ging, bezocht ik de inspirerende thee ceremonies van Tea Master San Bao, die twee maal per week een bijeenkomst organiseerde die hij steevast op dezelfde wijze aanving:

‘Thank you for coming to this social and civilized ceremony. It is not just a tea I am serving you; this is the great Oolong Tea. It is my pleasure to share this way of drinking with you. I wish you enjoy it as much as I do.’

Als hij uitgesproken was, herinnerde hij ons aan de uitspraak van de Japanse Zenmeester Shuryu Suzuki:

‘ After I finish speaking, there is no need to remember. Have a cup of tea. The knowledge is already inside’.

Een nieuwe richting
San Bao liet ons kennismaken met (high mountain) oolongs uit Thailand, China en Taiwan. Maar meer dan dat liet hij ons kennismaken met Cha Dao, de tao ‘way of life’ en de saamhorigheid die het teweegbrengt bij de mensen die de thee samen drinken.

Bezoekers waren veelal artiesten en schrijvers, wereldreizigers en mensen bereid hun ziel te openen voor nieuwe ervaringen. De gesprekken waren zonder uitzondering boeiend en inspirerend en de thee ongekend verrijkend voor mij: bloemige, zangerige en frisse oolongs met klinkende namen als Pearl Dew en Crystal Spring. Aan de lange houten tafel gezeten, oolong drinkend, pratend over het leven en uitkijkend over de Golf van Thailand, leek het leven stil te staan.

Na jarenlange ervaring als ondernemer in de dienstverlening verkocht ik in 2007 mijn bedrijf. Eindelijk tijd voor andere interesses. Ik volgde opleidingen aan de International Tea & Coffee Academy en daarnaast een studie Chinees (Mandarijn).

Mijn interesse in thee bracht me in China waar ik, samen met een paar medestudenten van ITC Academy, mijn eerste theetuin zag en daar – tussen de diepgroene theeplanten en in gesprek met een lokale boer – begreep dat ik nooit uitgeleerd zou raken. Samen met mijn reisgenoten bedacht ik het idee van gespecialiseerde reizen naar de oorsprong van koffie en thee.

Waar zijn we geweest?
Op deze site kun je zien waar we geweest zijn en waar we nog heen zullen gaan. Na verschillende reizen naar onder andere China, Panama, Malawi, Taiwan, India, Japan en Nepal zijn er vele verhalen te vertellen. Een deel hiervan vind je terug op mijn blog.

Meer weten?
Wil je meer weten? Meld je hier aan voor mijn blog en blijf op de hoogte of zie waar we zijn, wat we doen en wie we ontmoeten op mijn Instagram.